Probabil că tu, cel care citești acum, nu te gândești neapărat la ziua nunții tale sau poate ai ajuns aici fix pentru că la asta te gândești. În orice caz, vom vorbi aici despre cum să alegi cămașa de nuntă potrivită, ce ți se potrivește și cum trebuie să stea pe tine. Nu este inginerie spațială, dar este nevoie de puțină atenție și interes din partea ta. Știm că organizarea unei nunți este o mică-mare bătaie de cap și că la cămașa de nuntă te vei gândi abia la sfârșit, dar totuși, te rugăm să faci un efort și să-i dai atenția cuvenită.

CAMASA SIMPLA DE CULOARE ALBA

Ca mire, vei fi în centrul atenției. Totul, de la pantofi, costum și până la tunsoare vor fi analizate de invitații tăi, iar lookul tău va rămâne pe vecie în “arhivele” familiei. Așadar, dacă o dai în bară nu prea mai ai ce să faci apoi. Mulți bărbați mai fac greșeala de a da mai multă importanță costumului de nuntă, iar cămașa vine doar de umplutură, însă nu uita că atmosfera de la nuntă se va încinge și vei rămâne probabil doar în cămașă. În multe fotografii de la nuntă vei apărea doar în cămașă. Aceasta trebuie să stea bine pe tine, să nu fie prea șifonată și să te avantajeze. Așadar, am pregătit câteva sfaturi și sugestii de care să ții seama atunci când alegi cămașa de nuntă.

Alegerea costumului este doar începutul

Pentru mulți, după ce au ales costumul, nimic nu mai contează. Costum de mire este, într-adevăr, cel mai vizibil aspect al unui outfit de mire. Totuși, la fel de importantă este și alegerea cămășii. O cămașă aleasă greșit va strica tot lookul general. Mai mult, poate fi și incomodă pentru a fi purtată. Așadar, după ce ai ales costumul de mire nu trebuie să răsufli ușurat pentru că mai ai un task tot la fel de important: alegerea cămășii care va arăta cel mai bine cu acel costum și care va fi, în același timp, confortabilă. Da, este posibil.

Culoarea cămășii de nuntă

Începem de la culoare, întrucât acesta este primul aspect pe care îl observă toată lumea. Dacă ceremonia are loc la biserică sau într-o sală de ceremonii, atunci, cea mai potrivită este cămașa clasică, albă. Se potrivește foarte bine cu un costum închis sau deschis la culoare (gri, crem, alb, negru). O regulă de etichetă spune că li cămășile roz sau creamy sunt potrivite, de asemenea la acest tip de ceremonii și costume.

Dacă nunta se va desfășura într-un loc mai puțin formal, să zicem în grădină, în parc, sub un altar improvizat pe marginea unui lac, atunci se poate opta și pentru o cămașă de un bleu deschis la culoare sau un violet pal. Cămașa trebuie să fie, însă, simplă, fără modele desenate pe ea, nici cel mai mic pattern.

CAMASA ALBASTRA, ELEGANTA

Să nu scoatem din ecuație rochia miresei pentru că voi doi va trebui să vă asortați. Așadar, o cămașă de un crem murdar nu se potrivește cu o rochie de mireasă de un alb sclipitor. În caz că alegi o cămașă mai colorată, va trebui să asortezi culoarea batistei cu cea a miresei și să arăți, astfel, că ai dat atenție fiecărui detaliu. Dacă cineva din familia ta are ideea “genială” de a vă asorta cu decorațiunile de la nuntă, nu asculta. Outfitul tău de muncă nu are nimic de-a face cu ce culoare are fața de masă din restaurant. Tu și mireasa sunteți cei mai importanți la nunta voastră.

Croiala cămășii de nuntă

Croiala cămășii de nuntă este la fel de importantă, dacă nu și mai importantă decât culoarea. În primul rând, alege între o croială clasică (regular) și una modernă (fit) cambrată.  Dacă nu ai mai fost la sală de ceva timp, îți recomandăm să alegi o cămașă cu o croială clasică, regular. Te vei simți foarte confortabil în ea și, mai mult de atât, ascunde ceea ce nu ai vrea să arăți întregii lumi. Dacă ești trecut pe la sală sau ai o constituție zveltă din născare, atunci poți să alegi o cămașă slim fit. Cămașa nu va sta să crape pe tine, ci din contră, îți va scoate în evidență proporțiile și masculinitatea.

CAMASA ALB ELEGANTA SLIM

Un alt lucru important la care trebuie să fii atent când alegi cămașa de nuntă este croiala gulerului. Dacă vei purta o cravată clasică sau de ceremonie, cele mai potrivite sunt cămășile cu un guler clasic și o deschizătură la bază mai largă. Încearcă să eviți gulerele care sunt ținute la locul lor de 2 nasturi întrucât acestea sunt menite pentru costumele business sa casual.

Dacă vei purta papion, acesta merge bine cu un guler tipic, de frac, dar și cu unul clasic, Kent. De asemenea, dacă vei purta papion, ar fi bine să optezi pentru o cămașă cu nasturii ascunși. Arată mult mai bine așa. Cămășile vin, de obicei, cu 2 nasturi la mâneci, dar, întrucât nunta este o ceremonie solmnă, te sfătuim să alegi o cămașă cu un singur nasture la mână sau fără nasturi, dar la care să poți să accesorizezi butoni de cămașă.

BUTONI CAMASA FORMA EXCLUSIVA

Materialul cămășii de nuntă

Pe lângă culoare, croială și forma gulerului, este important să acorzi puțină atenție și materialului din care este făcută cămașa. Dacă vrei să arați bine, dar să te și simți confortabil, atunci nu subestima alegerea materialului potrivit. De exemplu, cu cât cămașa conține mai mult bumbac, cu atât este mai respirabilă, așadar, cu atât mai puține șanse de a transpira în ea. Totuși, cămășile din bumbac 100% se șifonează mai ușor decât altele.

Așadar, cămașa ideală trebuie să conțină o proporție de 70-80% bumbac și câteva adiții de polyster. Un astfel de tip de cămașă este mult mai respirabil, confortabil și plăcut la atingere. Mai mult, nu se va șifona atât de ușor pe cât, probabil, te aștepți. CAMASA BARBATEASCA ALBASTRA

Așadar, sperăm că ne vei asculta sfatul și că vei avea un look minunat la nuntă, vei străluci și pozele acelea de familie vor fi perfecte. Mai mult, dacă vrei să ai un look solemn, poți accesoriza la cămașă și o vestă. Dacă ne întrebi pe noi, lasă la o parte cravata clasică. Adoptă o cravată de ceremonie sau un papion. Glazura de pe tort sunt butonii de la cămașă care, cu siguranță, vor fi observați de toată lumea. Așadar, asigură-te că se accesorizează cu catarama de la curea și cu inelul. Bineînțeles, nu ieși din casă fără “batistuță”! La nivel de culoare, cel mai sigur și ușor este să alegi o cămașă albă, dar, dacă ai puțin curaj și vrei să te joci…ei bine, fă-o cu cap!