Vorbeam într-un articol anterior despre pantalonii scurți și istoria lor: de la ținută de școală pentru băieți în Anglia, la uniformă militară și apoi, la fashion de toate zilele prin filieră Hollywoodiană. Am discutat istoria, croiala și materialul pantalonilor scurți și am menționat când și unde, în ce situații ar trebui purtați. Acum vom merge mai departe și vom avansa câteva idei de ținute la care poți accesoriza pantalonii scurți și în ce situații s-ar potrivi, că tot vine vara și trebuie să-i scoți de la naftalină.

Mulți bărbați se tem să poarte pantaloni scurți și am expus anterior de ce și ce greșeli fac sau au făcut atunci când au purtat pantaloni scurți. Prima regulă sau regula de aur, dacă vrei, este: “niciodată mai lungi de genunchi”. Dacă pantalonii tăi scurți sunt mai lungi de genunchi, atunci nu mai sunt pantaloni scurți. Da, exact așa!

Pantalonii scurți de sală sunt o excepție

Așadar, locul pantalonilor scurți care trec de genunchi sau a pantalonilor scurți prea scurți este la sala de forță sau la practicarea anumitor sporturi unde oferă libertate de mișcare, ușurință, într-un cuvânt, funcționalitate. Odată ce ai ieșit din sala de forță îți recomandăm să lași pantalonii scurți la cabina de duș.

PANTALONI SCURTI DE BAIE ORIGINALI NEGRI

Buzunare, patternuri și stiluri de pantaloni scurți

Există o categorie de pantaloni scurți la care ar trebui să fii foarte atent: pantalonii scurți de tip cargo. De obicei, vin cu un model army, buzunare și o lungime care depășește, de cele mai multe ori, genunchiul. Aceștia sunt tot o pereche de pantaloni scurți funcționali pe care îi poți purta în drumeții sau activități foarte casual cu prietenii apropiați. Nu sunt potriviți pentru ieșiri și evenimente sociale.

BERMUDE BARBATESTI VERZI CU MODEL MILITAR

Pantalonii scurți de tip hawaiian, în culori țipătoare și cu patternuri care îți iau ochii trebuie să rămână doar pe plajă sau la piscină. Nu sunt potriviți pentru ieșirile urbane cu prieteni și cunoștințe. În termenii populari și de larg uz, acest tip de pantaloni se numesc bermude, dar ar trebui să știi că adevărații pantaloni scurți- bermude sunt cei purtați de militari la uniforme în insulele din Pacific și sunt mereu de culoare khaki în combinație cu alb bumbac.

PANTALONI SCURTI DE PLAJA DE CULOARE GALBENA

Ce tip de încălțăminte să purtăm cu pantalonii scurți

Pantalonii scurți în combinație cu ciorapi și sandale sunt doar pentru bunicii care pleacă în vacanță în Germania, Spania sau Italia. Așadar, dacă te gândești să accesorizezi pantalonii scurți cu o pereche de sandale, lasă ciorapii în pace! Sandalele sunt cea mai casual opțiune. Da, poți purta pantaloni scurți cu sandale, dar la plajă, nu la o petrecere urban. Pantalonii scurți purtați cu pantofi sau orice tip de încălțăminte închisă, care nu-ți scoate în evidență degetele picioarelor, au nevoie și de șosete care să-ți acopere gleznele. Da, pantalonii au nevoie. Pentru a completa un look chic și modern, fără „bătrânețuri” și false mituri autohtone. Așadar, pantaloni scurți cu pantofi și ciorapi până la gleznă! Uită ciorapii de tip jampieră. Sunt mai mulți pentru clovni.

BERMUDE BARBATESTI ALBASTRE POWER

Pe lângă sandale sau pantofi, mai poți purta și pantofi casual de tipul slip-on sau loaferși. Dacă alegi să accesorizezi acest tip de încălțăminte la pantaloni scurți, atunci nu mai este nevoie de ciorapi.

Cu ce tricouri sau cămăși să purtăm pantalonii scurți

Pantalonii scurți fac parte din registrul vestimentar casual, așadar și cămașa trebuie să fie una casual, ușoară, de vară. La pantalonii scurți se acceptă chiar și o cămașă cu mânecă scurtă, atât timp cât este una în carouri, colorată și dintr-un material subțire, șifonat, de vară. Pentru petrecerile ălea wild de vară trebuie să rezervi și o cămașă hawaiiană cu printată în 10.000 de culori. Îți va da un look special. Pantalonii scurți în combinați cu tricou nu creează o ținută care va da pe spate pe cineva. Este potrivită pentru evenimentele foarte casual, dar dacă ai o petrecere de vară în calendar, optează pentru cămașa aia nebună în carouri colorate!

O întrebare care stă pe buzele tuturor: este corect să port pantaloni scurți cu blazere sau geci? Ei bine, este o mișcare foarte îndrăzneață, fashion-forward, dacă vrei. În Africa de Sud sau Bermuda, un look compus din pantaloni scurți, cămașă și jachetă sau costum cu pantaloni scurți este un look acceptat și foarte respectat, în parte și pentru că temperaturile crescute din această regiune a globului dictează acest tip de look. La noi, însă, acest look este unul foarte avangardist și ar trebui alese cu grijă piesele care-l compun. Dar, da, dacă ai puțin curaj, ți-l recomandăm.

5 greșeli pe care să nu le faci atunci când porți pantaloni scurți

Ciorapii. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face când porți pantaloni scurți este să alegi ciorapii nepotriviți. Da, poți purta ciorapi cu pantaloni scurți, dar aceștia nu trebuie să fie mai înalți decât glezna. Sunt unele excepții, într-adevăr. De exemplu, poți alege șosetele retro sport sau șosete lungi în ghete rugged pentru un look rugged, urban. Trebuie să fii foarte îndrăzneț, însă, să alegi aceste tipuri de outfituri. Așdar, noi îți recomandăm pantaloni scurți cu ciorapi care să nu depășească glezna sau cu loaferși și fără ciorapi.

Mai lungi de genunchi. Orice stil de pantaloni scurți preferi, dacă sunt mult peste genunchi, atunci nu mai sunt pantaloni scurți. În plus, care este scopul pantalonilor scurți dacă sunt mai lungi de genunchi, mai puțin confortabili și îți țin de cald când este prea cald afară?

Mult prea strâmți. Există o linie discretă între pantaloni cu o croială care să ți se potrivească și să îți scoată în evidență corpul și pantaloni prea strâmți care scot în evidență mai mult decât ți-ai dori.

Pantaloni în formă de “brioșă”. Nu allege pantaloni care sunt prea mic sau au bandă elastic decât dacă abdomenul tău este tare ca piatră.

Pantaloni prea scurți. Alegerea pantalonilor scurți de lungime potrivită este destul de complicat. În general, chiar dacă ai coapsele foarte tonifiate, dacă pantalonii scurți îți scot în evidență prea mult din coapse, atunci probabil sunt prea scurți.

Hai că nu e chiar așa de dificil. Urmărește aceste reguli simple și lookul tău de vară este gata!