Pantalonii scurți sunt un articol vestimentar foarte controversat în garderoba unui bărbat. Mulți bărbați evită să poarte pantaloni scurți din varii motive: teamă, nu știu cum să-i accesorizeze, nu le plac, nu sunt “genul” lor sau pur și simplu cred că sunt doar pentru băieți. Este adevărat că la sfârșitul secolului 19, începutul secolului 20, pantalonii scurți făceau parte din uniformele școlare pentru băieți, în Anglia. Erau, practic, “haine pentru copii” și niciun bărbat nu se gândea să împrumute acest stil vestimentar.

Dacă dăm un fast forward în secolului 21, vom vedea că pantalonii scurți au început să fie purtați de bărbați, începând cu Al Doilea Război Mondial, când, în campaniile din Africa împotriva nemților lui Rommel și împotriva climei extrem de toride, soldaților li s-au dat uniforme compuse din pantaloni scurți și jampiere. După război, pantalonii scurți au început să fie purtați ca parte din uniformele sportive. De exemplu, jucătorii de tenis au început să poarte pantaloni scurți în timpul meciurilor, dar trebuiau să se schimbe înainte de a socializa după meci.

BERMUDE TRENDY BARBATESTI CULOARE ALBA

Abia prin anii ’50, pantalonii scurți au început să intre în garderoba unui bărbat, pe filiera Hollywood. Chiar și așa, ideea a avut nevoie de ceva timp pentru a deveni „normală”. Pantalonii scurți tot mai sunt asociați cu „băieții”, dar acum nu mai sunt o extravaganță. Este, însă, important să fim atenți când purtăm pantaloni scurti, pentru că nu sunt un articol vestimentar tocmai ușor de accesorizat și purtat. Așadar, după această mică lecție de istorie, hai să trecem la ceva mai tehnic.

Când purtăm pantaloni scurți

În mod normal, pantalonii scurți sunt un articol vestimentar din zona casual. Așadar, am putea rezuma situațiile în care să îi purtăm la două categorii mari și late:
Când ai un motiv întemeiat: temperatura, clima, locația, evenimentul
Când nu iei parte la o ceremonie formală, când nu faci business sau mergi la nuntă. Ai înțeles. Pantalonii scurți nu au ce căuta într-un cadru perfect formal.

BERMUDE BARBATESTI DE CULOARE KAKI

Pantalonii scurți sunt potriviți pentru ieșiri cu familia și prietenii, la plajă, sport sau pur și simplu în cadrul activităților fun. Bineînțeles, pantalonii scurți se poartă vara și pot face din ținuta ta una șic, care să iasă în evidență. Nu prea ai de ce să porți pantaloni scurți iarna. Pentru a epata sau părea extravagant?! Nu recomandăm.

Așadar, vara, în cadrul ieșirilor cu prietenii, când mergi la plajă sau în orice activitate sportivă, chiar și la evenimente non-formale, dacă știi cum să-i porți, este acceptabil. Cu riscul de a ne repeta: nu face greșeala de a purta pantaloni scurți la birou sau la întâlniri de business, chiar dacă îi porți cu o cămașă și papion. Nu acesta este scopul lor!

BERMUDE STILATE, CULOARE BLEUMARIN OZONEE
Cum să alegi croiala perfectă pentru pantalonii scurți

Pantalonii scurți sunt destul de pretențioși la cum vin pe tine. Trebuie să fii foarte atent să alegi croiala potrivită pentru corpul tău. Odată ce ai făcut asta, îți vor da un boost de încredere și confort. Pantalonii scurti trebuie să se potrivească perfect formei corpului tău, să nu fie prea strâmți și să nu îți limiteze libertatea de mișcare. Also, nu trebuie să fii prea pudic! Înțelegi tu ce vrei să spunem.

Când spunem o croială care să se potrivească perfect corpului tău, nu ne referim neapărat la o pereche de pantaloni slim-fit. Nu, un articol vestimentar arată bine pe tine atunci când se mulează pe corpul tău exact așa cum a fost gândit la început, înainte să fie creat. Să-ți dăm un exemplu. Să zicem că vrei să adaugi la ținuta ta o pereche de pantaloni scurți mai largi, baggy. Nu alege unii cu două mărimi mai mari doar pentru că vrei să fie largi, ci alege unii cu croiala astfel făcută încât să dea impresia că sunt puțin largi. Înțelegi unde batem?

Mai mult de atât, nu face greșeala de a te considera unul din acei bărbați care nu sunt făcuți pentru pantaloni scurți și nu vor purta niciodată pantaloni scurți pentru că nu este stilul lor. WRONG! Pantalonii scurți sun potriviți pentru oricine. Ba mai mult, îți oferă un aer mai fresh, confort și mai multă încredere în sine. Vei vedea singur dacă ne urmezi sfaturile.

Cum găsești croiala perfectă pentru pantalonii scurți

În general, te sfătuim să eviți pantalonii scurți foarte largi. De asemenea, ferește-te de pantalonii scurți care sunt mai largi la bază sau care au o deschidere a cracului vizibil mai mare decât circumferința piciorului tău. Acest lucru îți va face picioarele să pară subțiri și mici și sigur nu îți dorești asta.

Trebuie să înțelegi diferența dintre pantalonii scurți și pantalonii lungi. Da, poate pare amuzant. Vei spune că unii sunt lungi și unii scurți. În afară de această observație demnă de Captain Obvious, trebuie să știi că pantalonii lungi sunt mai ușor de purtat pentru că pur și simplu îți urmează linia piciorului până jos și îți oferă o formă. Pantalonii scurți nu fac asta. Așadar, dacă alegi o pereche de pantaloni scurți mult prea largi și prea lungi, vei avea un rest de material care va flutura în vânt așa cum va vrea el pentru că nu va fi ținut în frâu de nimic.

PANTALONI SCURTI - ALBASTRU

În schimb, o pereche de pantaloni scurți croiți pe forma corpului tău îți va oferi un look definitoriu, scoțând în evidență forma corpului tău, a picioarelor și a taliei. Dacă simți că vorbăria asta toată nu te ajută, atunci îți dăm noi 4 pași importanți și simpli de care să ții cont: Alege o pereche de pantaloni cu o croială egală cu cea a corpului tău. Pantalonii scurți prea largi nu îți vor completa forma corpului și nici nu vor ascunde nimic, dacă te gândești să adopți un astfel de tip de pantaloni pentru a ascunde ceva. Ei bine, nu, nu va funcționa! Ferește-te de benzile elastice din zona taliei pentru că acestea tind să scoată în evidență baza buricului și “the love handles”. Știți voi la ce ne referim.

Alege pantaloni scurți care nu “fâlfâie” la baza piciorului. O deschidere a cracului mai strâmtă îți va scoate mai mult în evidență forma piciorului. Menține lungimea deasupra genunchiului pentru un aspect “tailored-made”

În definitive, pantalonii scurți pentru bărbați sunt creați pentru a scoate în evidență forma corpului tău, pentru a te ajuta să te simți confortabil și să te miști cu ușurință și se potrivesc oricărui tip de corp. Lasă la o parte această preconcepție, că ție nu ți se potrivesc pantalonii scurți. Nu este adevărat. Pur și simplu nu ai găsit tipul de pantaloni scurți care să se potrivească corpului tău. Caută în continuare bazându-te pe sfaturile pe care ți le-am dat mai sus!

Care este lungimea potrivită?

Cel mai scurt răspuns: niciodată mai jos de genunchi pentru că asta înseamnă pantaloni scurți de tip cargo și deja ai trecut într-o cu totul altă zonă. În afară de această regulă generală, totul depinde de forma corpului tău. Persoanele care cred că nu arată bine în pantaloni scurți, pur și simplu nu au știut să aleagă pantalonii scurți cu croiala potrivită. Așadar, nu are nimic de a face cu forma sau lungimea picioarelor, ci cu tipul de pantaloni scurți aleși.

Pantalonii scurți țipă: încredere în sine! Sunt confortabili și îți oferă un tip de nonșalanță și siguranță care nu poate fi trecută cu vederea de doamne și domnișoare. Un singur sfat îți mai dăm. Cum să alegi tipul de pantaloni scurți în funcție de înălțime.

Dacă ești foarte înalt, trebuie să optezi pentru pantaloni scurți de lungime medie. Dacă sunt prea lungi, vor atrage prea multă atenție asupra înălțimii tale, iar dacă sunt prea scurți, îți pot face picioarele lungi prea subțiri.

Dacă ești de înălțime medie, adică până în 1,80m, atunci, ești norocos. Vei arăta bine, cam în orice tip de pantaloni scurți, doar nu trage mâța de coadă și nu alege pantaloni mai lungi de genunchi.

Dacă ești de talie mai mică, trebuie să fii îndrăzneți. Trebuie să mergi puțin pe mâna unor pantaloni mai scurți pentru a scoate în evidență picioarele. Așadar, puțină încredere și se rezolvă! Totul pornește de acolo, de fapt.