Hainele sport chiar pot să arate bine pe tine fără să arăți ca un panou publicitar pentru Nike sau Adidas. Nu, nu vorbim de acel stil oarecum underground și al copilăriei noastre în care purtam „treninguri” în fața blocului și care pare că s-a transpus acum în a purta același tip de trening și în club. Acela nu este un stil sporty, este mai mult underground sau manifesto, sau doar de prost gust, depinde de „trening”, cu ce-l porți și în ce situație.

Hainele sport barbati

De asemenea, stilul sporty-elegant nu are nimic de-a face cu adidașii sport, de sală, pe care unii bărbați fac greșeala de a-i purta pe stradă, la ținute casual și nici cu acele leggings de sală purtați împreună cu pantaloni scurți, în stilul Justin Bieber. Acela nu este un stil sporty-elegant și poate nici chiar sporty. Este mai mult un “trash”, “I don’t care”.

Hainele sport au făcut de ceva timp tranziția de la sala de forță, la stradă, la modul în care există departamente diferite de articole sportive, unele pentru sală, altele casual, pentru stradă. Cum le recunoști pe cele de stradă? Au un design mai curat și mai puțin tehnic, în principal, în ceea ce privește materialul.

Stilul sport-casual vs sporty-elegant

Acum că am lămurit cum stă treaba cu hainele sport-casual, trebuie să mai lămurim o altă distincție, și anume între sport-casual și sporty-elegant. Dacă te îmbraci în haine sport, dar casual, nu înseamnă că ești sporty-elegant. Sporty-elegant are mai mult de-a face cu modul în care combini hainele sport cu cele elegante sau casual pentru un look chic și proaspăt. Sporty-elegant este arta unui mix perfect care te va face să arăți sigur pe tine și “în apele tale” în orice situație. Ajungem acolo îndată. Acum hai să delimităm puțin stilul sport-casual.

Unul dintre cele mai importante accesorii pentru un look sport-casual este jacheta sport. Aici poți să fii puțin mai nebun și să alegi o jachetă în care ai putea merge la munte sau una cu foarte multe buzunare, fermoare și culori. Va adăuga un plus de sare și piper lookului tău. Prin comparație, la un stil sporty-elegant, va trebuie să renunți la acest tip de geci nebunatice și să alegi ceva mai smart casual, de exemplu un sacou sport sau un palton sau chiar o geacă de piele.

Trecem mai departe, la hanorace. Hanoracul este un articol vestimentar foarte purtat. Unii bărbați îl poartă chiar bine, dar majortiatea fac greșeli. Așadar, nu orice hanorac colorat, larg și sporty va merge la un stil sport-casual. Hanoracul este un element vestimentar foarte versatil, dar are și el regulile lui: culori contrastante (ex. Alb cu negru), să fie fit, să stea bine pe corp, nu larg și ponosit. Hanoracele care au un aspect minimalist merg foarte bine cu o jachetă sport, o geacă de piele sau chiar un sacou, în cazul stilului sporty-elegant. Ajungem și acolo.

Tricourile. Tricourile sportive, dintr-o singure culoare și mulate pe corp sunt un articol vestimentar pe care-l poți accesoriza atât la stilul sport-casual, cât și sporty-elegant. Totul stă în mixul pe care îl alegi.

TRICOU VERDE DIN BUMBAC

Pantalonii de trening pot face parte dintr-un mix de sport-casual,dar niciodată nu îi poți include într-un stil sporty-elegant. Nu sunt din același film. Pantalonii scurți sunt, însă, o altă poveste. Vă vom da câteva exemple despre cum poți accesoriza o pereche de panaloni scurți sport-casual la un look sporty-elegant. Așadar, acestea fiind spuse, sperăm că distincția noastră între sport-casual și sporty-elegant a fost destul de clară, iar acum vom trece la câteva exemple de lookuri sporty-elegant care să te inspire!

Exemple de sporty-elegant pe care le poți încerca oricând

Un exemplu de look fresh, sporty-elegant, de primăvară-vară, este acela în care accesorizezi o pereche de pantaloni scurți, fie ei chino sau alt tip (atât timp cât sunt dintr-o singură culoare și sport casual), cu o cămașă fit, cu un model discret și o pereche de pantofi sau sneakers. Pentru un plus de nebunie și pentru a face lookul mai interesant, puteți adăuga și un papion contrastant la cămașă.

Sacou, pantaloni din pânză, cămasă, palton și teniși

Iată un alt exemplu de mix care s-ar potrivi foarte bine la stilul sporty-elegant. Acei teniși din picioare, accesorizați la un costum casual dau savoare și o notă de je ne sais quoi oricărui bărbat care le poartă cu încredere și nonșalanță. Sneakerșii, pantofii sport sau tenișii la costum sunt un trend în creștere care arată foarte bine, mai scad din rigiditatea pe care ți-o acordă un costum și îți dau o notă aparte de rebeliune. Ceva în genul Tony Stark, dar poate fără atât de mult “panache”.

OUTFIT BARBATESC TRENDY

Costum și jachetă de baseball

Un alt exemplu foarte îndrăzneț de sporty-elegant style este accesorizarea unei jachete de baseball la un costum four-pieces, cu cravată și pantofi eleganți. Dacă este frig afară și mai ales dacă ești obligat, să porți un costum la patru ace, de ce să nu dai paltonul pe o jachetă de baseball în stil American? Bineînțeles, să fii atent să alegi jacheta și costumul din aceeași familie de culori

Sporty-elegant street style

Aici lucrurile sunt puțin mai complicate pentru că ai nevoie de ceva mai mult decât o jachetă de baseball. O pereche de pantaloni în carouri, accesorizați cu o pereche de ghete maronii, un blazer peste un tricou sport și o jachetă de baseball cu mânecile din piele – iată un exemplu de look spory-elegant puțin riscant, dar care te poate transforma în bărbatul ăla cool căruia nu îi este frică să ia decizii vestimentare îndrăznețe. Mai poți accesoriza la acest look și o pălărie cu boruri.

IMBRACAMINTE PENTRU BARBATI MODERNI

Așadar, stilul sporty-elegant este un mix între ținutele pe care ar trebui să le porți la ocazii speciale și articolele vestimentare de stilul sport-casual. Este un mix interesant la care poți apela aproape întotdeauna și la care poți doza întotdeauna partea de elegance sau sporty. Adică mai multă elegant și mai puțin sporty, prin accesorizarea unei perechi de sneakerși negri la un costum din patru piese sau mai mult sporty, prin accesorizarea unei jachete de baseball, a unei perechi de pantaloni scurți sau a unui tricou sport la un look mai casual, de street. Tu alegi. Fii, însă, atent la culori și stiluri. Hai că se poate!